Legal 500 2022 - Szellemi tulajdonjogi és adatvédelmi csoportunk is őrzi pozícióját

A Legal 500 2022 kiadványban az SBGK a szellemi alkotások területén továbbra is őrzi az elérhető legmagasabb "Tier1" pozícióját, míg az adatvédelem és adatbiztonság kategóriájában is az élvonalban szerepel "Tier3" értékeléssel. IP csapatunkból Dr. Szamosi Katalint szakterülete vezető specialistájaként nevesítik, Dr. György Ádámot pedig a jövő generáció partnereként, rajtuk kívül még Dr. Sasvári Gabriellát és Dr. Lukácsi Pétert emelik ki. Adatvédelmi csoportunkból pedig annak két partnerét, Dr. György Andrást és Dr. Osztopáni Krisztiánt emelik ki név szerint.

A kiadvány értékelése szerint:

Szellemi alkotások területe - Tier 1

Az SBGK piacvezető védjegy- és szabadalmi vitarendezési praxissal rendelkezik, amely számtalan jól ismert márkát képvisel, mint Például a Godiva Belgium, a Red Bull vagy a DIESEL bitorlási, érvénytelenségi és felszólalási ügyekben. Az SBGK praxisa szintén ajánlott a portfóliókezelés, a design, valamint a szerzői jogi és kereskedelmi ügyekben is, az ezeken a területeken szerzett szakértelemhez szintén nem fér kétség. Dr. Szamosi Katalin irodavezető partner a szellemi tulajdon valamennyi területén, 40 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Munkáját támogatja többek között, Dr. Lukácsi Péter, aki egy tapasztalt peres ügyvéd, a licenszekkel és kereskedelmi megállapodásokkal kapcsolatban széles jártasságot szerzett. Dr. Sasvári Gabriella védjegyekkel foglalkozó ügyvéd szintén ajánlott, míg Dr. György Ádám az ipari formatervezési minták és a védjegyek szakértőjeként ismert.

Leading individuals

Dr. Szamosi Katalin

Next Generation Partners

Dr. György Ádám

Other key lawyers:

Dr. Lukácsi Péter, Dr. Sasvári Gabriella

Adatvédelem és adatbiztonság - Tier 3

Az SBGK adatvédelmi csoportjával kapcsolatban kiemelt jelentőségű az Amrest Hungary részére nyújtott jogi tanácsadás, valamint egy a média területén aktív cég segítése a mobileszközök használatával kapcsolatos szabályzat elkészítésével kapcsolatban. Dr. György András elsősorban a GDPR-megfelelőséggel és a belső adatkezelési szabályzatok elkészítésével kapcsolatban aktív, valamint tanácsadóként is tevékenykedik az adatvédelmi auditok során. Osztopáni Krisztián pedig a piaci visszajelzések szerint egy „nagyon felkészült szakértő az adatvédelem területén, nagyon széleskörű és átfogó tudással rendelkezik”.

Practice head(s):

Dr. György András, Dr. Osztopáni Krisztián