Dr. Bacher Vilmosra emlékezünk



Elhunyt Dr. Bacher Vilmos, akinek hosszú élete és kivételes szakmai munkássága elismerést váltott ki a szellemi tulajdonnal foglalkozó jogi szakmában.

A több mint fél évszázados ügyvédi karrierje során Dr. Bacher Vilmos kiemelkedő szerepet játszott a szellemi alkotások jogának védelmében, hozzájárulva a hazai iparjogvédelmi kodifikációk és a szabadalmi és védjegytörvények előkészítéséhez. Szakértelmét a Magyar Szellemi Tulajdonvédelmi Tanács, az Iparjogvédelmi Szakértői Testület és a Szerzői Jogi Szakértő Testület tagjaként is kamatoztatta. Természetesen eközben arra is volt ideje, hogy az irodánkban remek szakemberek generációit nevelje, tanítsa és irányítsa munkájuk során. Ezért is gondolunk rá örök hálával a szívünkben.

Dr. Bacher Vilmos magas szintű szakmai hivatástudatáról és teljesítményéről volt ismert volt, melyet több kitüntetéssel is díjaztak. Az Eötvös Károly-díj (1998), a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje (2007) és a Jedlik Ányos-díj (2013) csak három példa az elismerések hosszú sorában.

A távozása pótolhatatlan veszteség a szakma számára. Emlékét őrizzük.