WTR 2022 - tovább gyarapodik az SBGK hírneve

A World Trademark Review 2022 értékelésében irodánk az elérhető legjobb ‘Arany’ (Gold) minősítést szerezte meg és megelőzve minden hazai irodát, öt kollégánk szerepel a kiadványban, mint a védjegyek területén kiemelkedő tudással rendelkező, ajánlott szakember.

A WTR 2022 kiadvány értékelése szerint:

A több mint fél évszázados gyakorlattal rendelkező SBGK Ügyvédek és Szabadalmi Ügyvivők Iroda, kiváló hírnevet tudhat magáénak és teljeskörű védjegyszolgáltatást nyújtanak számtalan jól ismert piaci szereplő számára. Húsz, tehetségét több területen bizonyított partner állít össze optimális jogi megoldásokat az ügyfelek egyedi igényeinek megfelelően, mint amilyen például a Red Bull nemzetközi italmárka, amely teljes portfóliójának kezelésével bízta meg az irodát vagy a Rubik kocka márkatulajdonosa a Spin Master Toys UK, amely érvénytelenségi eljárásokban kérte az iroda közreműködését.

Mindkét ügyben Dr. Szamosi Katalin és Dr. Borbás Máté segítette az ügyfeleket. A több mint 40 évet az ügyvédei pályán eltöltött Szamosi Katalin irodavezető partner alapos ismeretekre és tapasztalatokra támaszkodhat és „Magyarország egyik legtapasztaltabb IP-szakembereként” tartják számon. A WTR 1000-ben az idei évben debütáló Borbás Máté „mélyrehatóan ismeri az európai uniós jogot”, ami biztosítéka a legkülönfélébb márkák védelmével és jogérvényesítési eljárásokkal kapcsolatos sikeres munkának.

A piaci szereplők elismerését vívta ki „proaktív, globális munkájáért”, Dr. György Ádám és Dr. Lukácsi Péter, akit mint „erős ügyfélportfólióval rendelkező elismert ügyvéd” jellemeztek. Lukácsi Péter úttörő, aki első előzetes döntéshozatali ügyben az Európai Bíróság előtt is eljárt egy közösségi formatervezési minta-oltalmi és egy védjeggyel kapcsolatos ügyben is.

A különböző védjegyportfóliók kezelését és más jogvitákat is különös gonddal kezeli Dr. Sasvári Gabriella, aki a közelmúltban a Diesel ruházati márka nevében járt el sikerrel, megakadályozva egy harmadik fél „Dzsiel” védjegy bejegyeztetését az SZTNH előtt, de a Kraft Foods érdekében is eljárt a Legfelsőbb Bíróság előtt.

A WTR 1000 kizárólag a védjegyekkel kapcsolatban elismert praxisok értékelésére összpontosít, és egy „go-to” referenciapont azok számára, akik a védjegyekkel kapcsolatos világszínvonalú szakértelmet keresnek.