Az SBGK két kategóriában is őrzi kiemelkedő pozícióját a Legal 500 legújabb kiadványában

A legújabb, Legal 500 2021 kiadványban az SBGK a szellemi alkotások területén tovább őrzi az elérhető legmagasabb "Tier1" pozícióját, míg az adatvédelem és adatbiztonság kategóriájában is az élvonalban szerepel "Tier3" értékeléssel. Dr. Szamosi Katalin, az SBGK elnöke továbbra is hivatása kiemelkedő képviselőjeként szerepel az értékelt kollégák között, míg Dr. György Ádámot a jövő kiemelkedő reménységeként tartják számon. Ezenkívül számos kollégánkat említik szakterületük kimagasló szakértelemmel bíró specialistájaként.

A kiadvány értékelése szerint:

Szellemi alkotások területe - Tier 1

Az SBGK kiemelkedő gyakorlattal rendelkezik a szellemi tulajdonjogok védelmében és érvényesítésében, és nagy tapasztalattal bír a szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos vitás ügyekben is, mint a magyar, mind az európai és a nemzetközi hatóságok, valamint a bíróságok előtt. Az iroda különösen jól ismert a védjegyek és szabadalmak megsértése, érvénytelenítése miatt indított eljárásokkal kapcsolatban, valamint a kiterjedt felszólalási gyakorlatáról is ismert. Az SBGK ügyfelei között találunk vezető gyógyszeripari vállalatokat, ipari szereplőket, művészeket és FMCG márkákat. Földvári Edit tavaly csatlakozott az SBGK-hoz a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától, ahol több mint 30 éves tapasztalatra tett szert a biotechnológiai és a biokémiai szabadalmi perek vonatkozásában. Dr. Szamosi Katalin és Dr. Lukácsi Péter továbbra is vezető szereplők a szabadalmi, védjegy-, ipari formatervezési és szerzői jogi kérdések tekintetében, akár peres, akár nem-peres eljárásról van szó. Dr. Sasvári Gabriella elsősorban az IP portfóliókezelésben, a védjegyekkel kapcsolatos munkákban és a tisztességtelen versenyfeltételekkel kapcsolatos ügyekben jártas. Dr. Karsay Enikő és Dr. György Ádám vezető munkatársakat is javasoljuk.

Leading individual

Dr. Szamosi Katalin

Rising star

Dr. György Ádám

Adatvédelem és adatbiztonság - Tier 3

Az SBGK e területen „magasan képzett és elkötelezett szakemberek” csapatát tudhatja magáénak. Dr. György András tapasztalattal rendelkezik a személyes adatok feldolgozásának szervezeteken belüli megszervezésének kidolgozásában, a GDPR végrehajtásával és rendelkezéseinek megtartásával kapcsolatban, az adatvédelmi ellenőrzések és az adatvédelmi megfelelőség területén, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) döntéseivel szembeni jogorvoslati eljárásokban. Dr. Osztopáni Krisztián egy másik név a csapatban, akire érdemes odafigyelni.

A kiadóhoz érkezett visszajelzések szerint:

"Nagyon megbízható, rövid időn belül reagáló, mélyen elkötelezett szakemberek."

"Cégünk Dr. Osztopáni Krisztiánnal működik együtt. Kiemelkedő szakember az adatvédelem területén, nagyon kiterjedt és alapos ismeretekkel rendelkezik. Nagyon értékelem, hogy mindig egyértelmű jogi véleményt mond. Mindig naprakész és kétségkívül ismeri az adatvédelem legújabb nemzetközi trendjeit is."