Az SBGK és alapító ősei 125 éve a magyar szabadalmak szolgálatában

2021. március 1-jén ünnepelte a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala fennállásának 125. évfordulóját. E jeles alkalomból online ünnepségre és gálaműsorra került sor.

Irodánk története is meglehetősen hosszú időre nyúlik vissza, hiszen egyik alapítónk, Somlai Tibor édesapja Schön Fülöp volt az első szabadalmi ügyvivő, akit az 1895-ös évi szabadalmi törvény alapján ügyvivőnek neveztek ki. Egy későbbi - a jelen cikkünkben is látható - Szabadalmi Közlönyben pedig már fiával, Tiborral mindketten szerepeltek a szabadalmi ügyvivők névsorában.

Az SBGK Irodát aztán elismert, neves ügyvédek és szabadalmi ügyvivők - köztük Somlai Tibor - hozták létre 1969-ben, ám annak jogelődjei és alapító ősei már 125 éve állnak a magyar szabadalmak szolgálatában.

2019-ben abban a kivételes helyzetben lehettünk, hogy a Magyarországon működő irodák közül elsők között ünnepelhettük fennállásunk 50 éves jubileumát. Az erről készült videót megtekinthetik honlapunkon.

Az SZTNH alapításának évfordulója alkalmából pedig most mi is megosztunk Önökkel néhány további emléket irodánk történetéből.