Továbbra is az élen - Chambers 2020

A mai napon publikált Chambers Europe Guide 2020 kiadvány alapján az SBGK Ügyvédek és Szabadalmi Ügyvivők Iroda továbbra is az élen, Band1 kategóriában szerepel a szellemi alkotások terén felmutatott teljesítménye alapján. Dr. Szamosi Katalin, az iroda elnöke szintén a legjobb minősítést kapta.

A kiadvány szerint az SBGK "ügyfelek széles körét képviseli különböző iparágakból, például a média, a közlekedés vagy a gyógyszeripar területéről magyarországi és európai szinten egyaránt. Jelentős védjegy és szabadalmi praxissal rendelkezik, és számos ügyfelet képvisel jogsértési, érvénytelenségi és felszólalási ügyekben egyaránt. Az SBGK ezen túlmenően tanácsadást folytat előadóművészek jogaival, reklámügyekkel és a különféle licenszekkel kapcsolatban is." Egyik ügyfelünk úgy nyilatkozott az SBGK-ról "mint a szellemi alkotások terén kiemelkedő szaktudású iroda". A Chambers kiadványa hangsúlyozta ezen túlmenően a védjegyekkel kapcsolatos egyedülálló gyakorlatunkat, külön is kiemelve az európai jogalkalmazásra is jelentős hatást gyakorló, Rubik kockával összefüggésben folyamatban lévő eljárásunkat.

Az iroda elnökével kapcsolatban a kiadvány megjegyzi: "praxisa magában foglal egy igen jelentős, a védjegyjogvitákkal kapcsolatos tanácsadási tevékenységet, kitüntetett szereppel a felszólalásokra és az érvénytelenségi eljárásokra. Az egyik ügyfél kiemelkedő szakértelmét úgy írta le, mint hatalmas és igen specializált szaktudással rendelkező ügyvéd."

A Chambersről

A Chambers & Partners, az ügyvédi irodák és ügyvédek rangsorolásával foglalkozó egyik legnagyobb független szervezet. A Chambers & Partners az ügyvédi irodák rangsorolását részben az azok által elkészített és benyújtott dokumentumok, részben az ügyfelek, versenytársak és más szakértők visszajelzései alapján végzi el.