Szentpéteri Zsolt az epi elnökségében

Az 'Institute of Professional Representatives before the European Patent Office' (epi) 2020. június 29-én Szentpéteri Zsoltot a hét fős elnökség tagjává választotta, aki kincstárnok-helyettesi pozíciójában a szakmai feladatokon kívül elsősorban a szervezet pénzügyeiért lesz majd felelős. Az elnökség tagjait a közel 150 fős Tanács online gyűlés keretein belül tartott szavazáson választotta meg. Az elnökség megbízatása - amelynek hét tagja, hét különböző ország kiemelkedő szakembere - három évre szól.

Hatalmas megtiszteltetés és egyben felelősség is, hogy Szentpéteri Zsolt egyedüli magyarként részt vehet a testület működésében. A megválasztás egy több évtizedes hivatás és az azalatt elért vezetői sikerek elismerése is.

A szervezetről

Az epi az Európai Szabadalmi Egyezményben részes 38 ország 12.300 szabadalmi ügyvivőjének testülete, amelynek vállalt feladata a hivatás gyakorlóinak képviselete. A szervezet tagjai között az ipar és a magán szektor képviselői egyaránt megtalálhatóak. Az epi Vezetőségének tagjai kizárólagos illetékességgel rendelkeznek minden, magával a szervezettel, az Európai Szabadalmi Hivatallal (EPO) és az Európai Szabadalmi Egyezménnyel (EPC) kapcsolatos kérdésben.