SBGK siker: kimagasló teljesítményértékelés és 4 ügyvéd a vezető IP szakemberek között a WTR 1000 legfrissebb listáján

A mai napon frissen publikált WTR 1000 2020 kiadvány szerint az SBGK lenyűgöző teljesítményt mutatott fel az elmúlt időszakban és négy munkatársunk is helyet kapott a kiadványban mint szakterülete kimagasló képviselője, ezzel megelőzve minden más magyarországi irodát.

A WTR értékelése szerint az SBGK kitűnő hírneve részben arra épül, hogy összetett jogi megbízásokban is sikereket tud elérni, számos olyan ikonikus nemzeti márka képviselete során is, mint például a Zsolnay Porcelánmanufaktúra vagy a Rubik kocka. A Rubik kockának köszönhetően, az SBGK a három-dimenziós védjegyek védelmével kapcsolatos munkája miatt az európai védjegyekkel foglalkozó csapatok élvonalába került. A jelenleg is az európai bírói fórumok előtt folyamatban lévő eljárás nagy hatást gyakorol majd az esetjogra és befolyásolja a 3D védjegyekre vonatkozó szabályok értelmezését és a funkcionalitás kérdését, mint érvénytelenségi jogalapot.

Magyarországon egyedüliként négy kollégánk is szerepel az ajánlott ügyvédek sorában. Velük kapcsolatban a kiadvány az alábbiakat jegyzi meg.

Dr. Szamosi Katalin, irodavezető partner a magyarországi védjegyek és ezekkel kapcsolatos eljárások hosszú ideje jól ismert szakértője.

Dr. Sasvári Gabriella, szenior partner különös figyelmet fordít a nem hagyományos védjegyekkel kapcsolatos eljárásokra, a közelmúltban például a Kraft Foods-ot képviselte egy magyar cukorkagyártóval szembeni ügyben egy színes védjegyre vonatkozó jogsértési eljárásban. Gabriella a kiadvány szerint szintén egy ikonikus figura a magyar piacon, aki évtizedes tapasztalattal büszkélkedhet.

Dr. Lukácsi Péter, partnert „kifinomult IP-gondolkodású, minden részletre odafigyelő” szakemberként jellemezték.

A jövő nagy reménységei között kapott helyet Dr. György Ádám, aki a közelmúltban junior partneri előléptetést kapott; őt a formatervezési minták és a védjegyek szakértőjeként tartják számon.

A kiadványról:

A WTR 1000 az egyetlen kiadvány, amely kizárólag a világ vezető védjegy szakembereit és szolgáltatóit mutatja be. A magasan képzett és főállású szakemberekből álló csapat alapos kutatómunkájának eredményeként az útmutató bemutatja a védjegyekkel foglalkozó legjobb ügyvédi irodákat és specialistákat, több mint 80 országban és az Amerikai Egyesült Államok tagállamaiban.