Sajtóközlemény - Három új partneri kinevezés az SBGK Ügyvédi Irodában

2020. március 19-től három új partnerrel bővült az SBGK Ügyvédi Iroda. Dr. Borbély Boglárka, Dr. György Ádám és Dr. Osztopáni Krisztián hosszú ideje az iroda kötelékében ügyvédként dolgoztak, akik kiemelkedő szaktudásuk, elhivatottságuk, a szakmai és tudományos életben felmutatott teljesítményük és üzletfejlesztési tevékenységük eredményeként érdemelték ki a partneri kinevezést. Az SBGK Ügyvédi Iroda vezetése és jelenlegi tagjai egyhangú döntést hoztak az új partneri pozíciókról.

Dr. Borbély Boglárka, LL.M. 2012-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogász szakán. Előbb egy polgári, kereskedelmi és bankjoggal foglalkozó ügyvédi irodánál, majd a központi közigazgatásban szerzett tapasztalatot Magyarországon és az Egyesült Királyságban. 2014-ben csatlakozott az ügyvédi irodához. Vezetői kvalitásai igen korán megmutatkoztak, így a szakvizsga sikeres letételét követően hamarosan egy ügyvédekből és ügyvédjelöltekből álló csapat vezetője lett. Szakértelmének és elhivatottságának köszönhetően az SBGK egy egyedülállóan sokoldalú és mélyreható tapasztalattal rendelkező, az általános polgári jog, a gazdasági jog, a személyiségi jogok, a médiajog, az ingatlanjog és a közbeszerzések területén jogi tanácsadással, peres-, és peren kívüli képviselet ellátásával foglalkozó csoportot tudhat magáénak, amelynek szakértelmét számos ügyfél hosszútávú megbízása is igazolja. 2016 óta felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó, 2020-ban pedig közbeszerzési szakjogász diplomát szerzett.

Dr. György Ádám, LL.M. szintén az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett jogász diplomát, majd tanulmányait a Munich Intellectual Property Law Center-ben, Németországban folytatta, ahol a szellemi alkotások jogából és versenyjogból LL.M. mesterfokozatot szerzett. Több külföldi irodában szerzett szakmai tapasztalatot, majd Budapestre visszatérve megkezdte ügyvédi munkáját. Emellett doktori kutatást folytat az ELTE Doktori Iskolában. Az elmúlt időszakban kiemelkedő jelentőségű iparjogvédelmi perekben vett részt, eljárt az Európai Unió Bírósága előtt, egyedülálló szakismeretre tett szert a formatervezési mintaoltalmakkal és a védjegyekkel kapcsolatban. 2020-ban a WTR 1000 és a Legal500 is a jövő egyik nagy reménységeként szerepeltette kiadványában, az iam Patent 1000 pedig mint a szabadalmi perekkel foglalkozó szakemberek egyik magyarországi vezető specialistájaként értékelte Ádám munkáját. Számos publikációja jelent meg, szakmai előadásokat tartott Münchentől, Alicantén át Limáig. Közreműködött az iroda üzletfejlesztési tervének megalkotásában és jelentősen hozzájárult az SBGK 50 jubileumi év sikereihez. Aktív tagja a szakmai közéletnek is, mentorként pedig fiatal tervezőket, start-uppereket segít.

Dr. Osztopáni Krisztián 2010-ben a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogász diplomát. Az adatvédelmi biztosnál kezdte munkáját, majd 2012-től a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság munkatársaként dolgozott. A Hatóságnál eltöltött időszak alatt több mint hétszáz ügynek volt az előadója, amely jogesetek az adatvédelem teljes területét lefedték. Hat év hatósági tapasztalattal, 2018 áprilisában csatlakozott az SBGK Ügyvédi Irodához, ahol Magyarországon szinte egyedülálló adatvédelmi és adatbiztonsági praxist épített fel. Ügyfelek széles körének ad tanácsot az adatvédelem teljes spektrumát illetően, illetve több ügyfélnél az adatvédelmi tisztviselői feladatokat is ellátja. 2015 óta az ELTE Jogi Továbbképző Intézet adatvédelmi és adatbiztonsági szakjogász képzés megbízott oktatója. 2016 óta több mint száz előadást tartott különböző konferenciákon, szakmai rendezvényeken vagy céges felkérésekre. A Wolters Kluwer Kiadónál 2018-ban megjelent “Magyarázat a GDPR-ról” című kötet egyik szerzője.

Dr. Szamosi Katalin az SBGK elnöke elmondta: "a három kiváló fiatal kolléga partneri kinevezése nemcsak erőfeszítéseik és munkájuk elismerése, de egyben az iroda életében is mérföldkő. Most először kerül arra sor, hogy három munkatárs egyszerre lépjen elő partnerré, ráadásul három különböző jogi szakterületről. Mindez bizonyítéka és visszaigazolása annak a sok éves munkának, amelynek eredményeként az SBGK Ügyvédi Iroda a szellemi alkotások területén túl, a gazdasági jogi megbízások más területein is innovatív és megbízható szakmai partner lett."

A három új partnerrel tovább erősödő ügyvédi iroda újabb és újabb területeken lesz képes személyre szabott tanácsadással, a magyar és külföldi jogrendszerek mélyreható ismeretével és szerteágazó szakértelemmel hozzájárulni ügyfeleink üzleti sikereihez.

A három új partneri kinevezéssel az SBGK partnereinek száma 11-re nőtt.

A sajtóközlemény pdf formátumban innen tölthető le.

(A koronavírus-járvány okozta válsághelyzetre tekintettel az SBGK Ügyvédi Iroda későbbre halasztotta a kinevezések bejelentését.)