Legal500: továbbra is az élen az SBGK

A frissen napvilágot látott Legal500 2020 kiadvány szerint továbbra is piacvezető iroda Magyarországon az SBGK a szellemi alkotások területén. Büszkék vagyunk arra, hogy miközben hosszú évek óta őrizzük élvonalbeli pozíciónkat, az idei évben elsőként a kiadványba kerülő új területen, az adatvédelem és adatbiztonság kategóriájában is rangsorolták irodánkat. Külön öröm számunkra mindezeken túl, hogy az IP területen felmutatott teljesítményük alapján Dr. Szamosi Katalint, az SBGK elnökét hivatása kiemelkedő képviselőjeként szerepeltették, míg Dr. György Ádám partnert a jövő reménységeként tartják számon. Ezenkívül számos kollégánkat említik szakterületük kimagasló szakértelemmel bíró specialistájaként.

A Legal500 idei értékelése szerint:

Szellemi tulajdonjog

Top Tier Firm

Az SBGK kiemelkedő szakértelemmel bír a védjegyperekben, a szabadalmakkal, a formatervezési mintaoltalmakkal és a szerzői jogi kérdésekkel kapcsolatban. Dr. Szamosi Katalin irodavezető partner mindig elérhető és azonnal rendelkezésre áll, aki erős és tapasztalt csapatot vezet. Ez a csapat magában foglalja Dr. Sasvári Gabriella, szenior partnert és Dr. Lukácsi Péter, partnert, akik a védjegyekkel kapcsolatban rendelkeznek évtizedes szakértelemmel. Péter ezenkívül a tisztességtelen piaci magatartásokkal, reklámokkal és franchise megállapodásokkal kapcsolatos tanácsadást is folytat. Dr. Karsay Enikő szellemi tulajdonjogi perekkel foglalkozik, míg Dr. György Ádám a formatervezési és védjegy ügyek szakértője.

Megjegyzik továbbá, hogy az SBGK csapata nagyon jól ismeri a magyar piacot, és megbízható tanácsadó, aki mindig precíz és pontos tanácsot ad.

Adatvédelem és adatbiztonság

Tier 3

Az SBGK-n belül Dr. György András vezeti az adatvédelmi csoportot, amelyhez Dr. Osztopáni Krisztián is csatlakozott, aki korábban az Engedélyezési és Incidens-bejelentési Főosztály főosztályvezető-helyettesi pozíciót töltötte be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. Az iroda közelmúltbeli megbízásai magukban foglalják a GDRP megfelelősséggel kapcsolatos tanácsadást éppúgy, mint a személyes adatok kezelésével kapcsolatos szakvélemények elkészítését.

Dr. György Andrással kapcsolatban hangsúlyozzák, hogy nemcsak szakmailag kiemelkedő, hanem gyakorlati válaszokat is nyújt az ügyfelek részére.

Dr. Osztopáni Krisztián pedig strukturált gondolkodásmóddal rendelkezik, ezenkívül mindig azonnal rendelkezésre áll.