KKV Ügyfeleink figyelmébe: Pályázati felhívás – GR/001/24 Ideas Powered for business Kkv-alap Szellemitulajdon-jogi bónok

Ahogyan korábban jeleztük Önöknek, az SME Fund 2024. 2023.01.22-én újra elérhetővé vált és lehetséges a bónokat igényelni.



A korábbi évekhez hasonlóan a pénzügyi támogatás bónok formájában történik, és a finanszírozást az EUIPO az EU és Ukrajna területén működő kkv-k számára megítélt támogatásokon keresztül, az EU és az EUIPO pénzügyi szabályzataival összhangban hajtja végre.

Alábbiakban kiemeljük Önöknek a Magyarországról elérhető bónokat, amik a V2, V3 és V4 jelzésűek:



Ki a Kkv?

A „kis- és középvállalkozás (kkv)” fogalmát a mikro-, kis- és középvállakozások meghatározásáról szóló, 2003. május 6-i 2003/361/EK bizottsági ajánlás ( 2 )) határozza meg. Ezek a vállalkozások – jogi formájuktól függetlenül – gazdasági tevékenységet folytatnak (ideértve különösen az egyéni vállalkozókat és a kézműves- vagy egyéb tevékenységet folytató családi vállalkozásokat, valamint a rendszeres gazdasági tevékenységet folytató társulásokat és egyesüléseket) az alábbi küszöbérték alatt:



Hogyan működok a bón?



Fontos betartani a sorrendet, először kérelem, megvárni a bónt és csak utána megtenni a bejelentést, a támogatás csak így biztosított, mert a bónok nem visszamenőleges hatályúak.

Bónok:




Bón 2. Védjegyek és formatervezési minták támogatható díjainak fedezésére


Bón 3. Támogatható szabadalmi díjak és a technika állásával kapcsolatos keresési szolgáltatások esetén történő igénybevétel

Az európai szabadalomhoz kapcsolódó egyéb díjakból nem lehet visszatérítést igényelni.

Az európai szabadalomhoz kapcsolódó egyéb díjakból nem lehet visszatérítést igényelni.




Bón 4. A közösségi fajtadíjakra használandó

Bizakodunk az együttműködésben!

Bővebb információért és pályázati ügyintézésért írjanak nekünk:

Dr. Molnár István PhD

Üzletfejlesztési vezető SBGK

Források:

https://www.euipo.europa.eu/hu/discover-ip/sme-fund/how-to-apply/no-ip-scan

GR/001/24. számú pályázati felhívás