KKV Ügyfeleink figyelem! Az üzleti előny kulcsa: Oltalmazási díjköltség támogatás a 2024-es SME Fund és a Neumann János program segítségével



Az SME Fund 2024 január 22-én megnyitja a lehetőséget az új jelentkezésekre, a Magyarországról elérhető mindhárom utalványra:

A pályázati felhívás közzétételét és az utalványok keretösszegeinek kihirdetését még várjuk, de hamarosan jelentkezünk a véglegesített információkkal.

Pályázni kívánó Kkv ügyfeleiknek addig is javasoljuk, hogy közösségi adószám igazolásukat és bankszámlakivonatukat/banki igazolásaikat készítsék elő az újranyitásig.

Forrás:

https://www.euipo.europa.eu/hu/news/sme-fund-closes-with-record-number-of-applicants-in-2023

SZTNH Sajtóközleménye “Jelentős támogatások a szellemitulajdon-védelem terén” címmel

A Neumann János Programot követve, 2024.01.01-től 75 %-os eljárási támogatás érhető el a hazai kis- és középvállalkozások, egyetemek, kutatóhelyek vagy magánszemélyek részére az SZTNH bejelentési díjakat illetően. A mérsékelt díjak a 2024. január 1. vagy azt követő bejelentési nappal rendelkező szabadalmi bejelentések esetén vehetők igénybe.

Fontos lépés lesz, hogy az Európai Szabadalmi Hivatal (European Patent Office, EPO) 2024. április 1-től: a mikroszervezeteknek 30 százalékos díjcsökkentést biztosítanak a bejelentési, kutatási, vizsgálati, megadási és belső fenntartási díjak összegéből európai szabadalmi bejelentés esetén. Ez jelentős költségtámogatást jelenthet Ügyfeleinknek, akár több ezer eurót is.

Források:

https://www.sztnh.gov.hu/hu/hirek/sztnh-hirek/hirek-esemenyek/sajtokozlemeny-jelentos-tamogatasok-a-szellemitulajdon-vedelem

https://www.sztnh.gov.hu/hu/szabadalmi-bejelenteshez-kapcsolodo-dijkedvezmenyek

IPARJOG pályázatok

Ugyancsak a Neumann János Programra hivatkozással várjuk a 2024-es újranyitást vagy az új kiírást az IPARJOG pályázati lehetőséget illetően.

Az SBGK 2024-ben is segíti ügyfeleit oltalmazási költségeik refinanszírozásában, forduljanak hozzánk bizalommal és írjanak nekünk!

Dr. Molnár István PhD

Üzletfejlesztési és ügyfélkapcsolati vezető