Szentpéteri Zsoltot választották az epi Kincstárnokának



Az epi (European Patent Institute - 'Institute of Professional Representatives before the European Patent Office') 2023. Május 2-3-án Malmö-ben tartotta tisztújító tanácsülését, amelyen a 130 tagú Tanács Szentpéteri Zsoltot, az SBGK Szabadalmi Iroda vezető partnerét a héttagú Vezetőség kincstárnoki tisztségébe választotta, aki a három kincstárnoki ciklust maga mögött tudó, és a választásokon az epi elnöki pozícióját elnyert elődjét váltja fel. Az Elnökségben komoly előrelépésnek számító eredménynek köszönhetően Szentpéteri Zsolt a többi vezetőségi taggal szoros együttműködésben végzett stratégiai szakmai irányításon túlmenően a szervezet pénzügyi irányításáért is felelős lesz. Az elnökség megbízatása - amelynek hét tagja hét különböző ország kiemelkedő szakembere – 2026-ig szól.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy Szentpéteri Zsoltot - az elmúlt három évben az epi Vezetőségében hasonló területen végzett munkájának jutalmaként - a kincstárnoki pozícióra való jelölési és választási folyamat során a Tanács feltétlen bizalmáról biztosította. A megválasztás a több évtizedes hivatás alatt elért szakmai sikerek és az epi Vezetőségén belül végzett lelkiismeretes munka és az ennek során tanúsított emberies hozzáállás elismerése is.

Az epi az Európai Szabadalmi Egyezmény 38 tagállamában tevékenykedő, több mint 13.000 szabadalmi ügyvivőből álló szervezet, amelynek fő feladata a tagok szakmai érdekképviseletének ellátása, valamint az európai szabadalmi rendszer felügyelete és fejlesztése. Az epi tagjai között ipari és magánszektorbeli szabadalmi ügyvivők egyaránt megtalálhatóak. Az epi Elnöksége kizárólagos hatáskörrel rendelkezik az epi működésével, valamint a szervezetnek az Európai Szabadalmi Hivatallal (EPO) való szoros együttműködésével és az Európai Szabadalmi Egyezménynek (EPC) a szakmai képviselőket és a képviselt ügyfeleket érintő változásaival kapcsolatos ügyekben.


Az eredményekről további információ itt olvasható.